2016. jún 15.

SoundMAGIC ES18 – Egy ebéd ára

írta: MUZIXblog
SoundMAGIC ES18 – Egy ebéd ára

Múlt hét végén meghívtam kis családom egy török ebédre a Vígszínházzal szemben található Szeráj étterembe. Nagyon jól főznek, szeretjük a keleti ízeket, gyors, hatékony a kiszolgálás és porcelán tányéron, fém evőeszközökkel kapjuk a kiválasztott étket, sok gyorsétteremhez képest megváltás ez a hely.
Ettünk, ittunk, fizettem 5800 forintot…olcsón megúsztam, mindenki örült.

Ennyibe kerül ez a füles…bocsánat, nem…kevesebb az ára! A tesztelt példány 4280 forintot kóstál, de a headsetváltozat (ES18S) is csak 5130 forint.

Mit tud vajon ennyiért egy hangkeltő szerkezet?

es186

Már hallom is a begyakorolt szlogeneket:
– ennyiért tisztességes hangzás
– árához képest…
– el lehet hallgatni

Valóban ennyi ma egy ebéd ára? Lássuk…

Külcsíny

Nem cifrázzák, papír doboz, 3 illeszték.

es181

Nekem speciel a kábele jobban bejön mint a 3x annyiba kerülő E10-é…vékony, gumírozott, kirúgja magát pillanatok alatt. A test nagyon kicsi, én fül felett elvezetve tudom csak bepréselni hallójáratomba, sajnos igen tág és nagy, ezért alulról kiesik.

es185

Apropó, behelyezés. Óvatosan a helyére illesztést mert hajlamos driver flex-re a kicsike.
Közepes illesztékkel használom, ezt jól be tudom préselni és bent is mard.
Szinte semmit nem érzek, annyira könnyű az egész szerkezet.
A bal-jobb oldali jelzést fél óráig kerestem, most megosztom! Tehát a füles hátán, a kör alakú felirat alatt rejtette el a gyártó az „R” és „L” betűket. Én csak nagyítóval látom, de ez köszönhető erőteljes öreg látásomnak is.
Jack 90 fokban megtört, aranyozott.

es183

A kinézet, hordozhatóság tehát egész kellemesnek ígérkezik, nézzük a hangzást!

Hang

Ebben az esetben azt hiszem mindenki megérti ha kizárólag telefonnal tesztelem a fülhallgatót, alapos a gyanúm ugyanis, hogy ehhez nem fognak több százezres DAP-ot választani honfitársaim.

J. S. Bach: Piano Concerto (BW 1052) Allegro (Murray Perahia) – klasszikus

Vonósok megfelelő hangszínnel szólalnak meg, a zongora kissé tompa. Tér közepes, inkább a szűk irányba definiálnám, de még épp megfelelő. Zongora alsó regiszterei megvannak, a közepek kopogósak, a magas hangok lehetnének pregnánsabbak, de ki tudja…akkor lehet csilingelne. Tökéletesen fel lehet ismerni a versenyzongorát, az összhatással semmi baj, kissé morózus, de nem torz semmilyen irányban sem. A zenekar összessége teljesen vállalható, jó hallgatni a zene koronázatlan királyát, de nem időzhetek soká….

Duets (for Ellington – Pedersen, Miller), Sophisticated Lady – jazz

Zongora elindul középről, de nem fut ki nagyon szélre, marad középen. Miller zümmög kissé játék közben, miközben Pedersen úgy beletép a húrokba hogy majd kiesek a székből…van benne basszus rendesen..kissé lehalkítom, mert halláskárosodásom lesz…igen túl hangos volt, most jobb a zongora is. A bőgő nagyon erős, de itt most ez adja a ritmust kérem, nézzük el neki.

Jan Garbarek: Visible World, Red Wind – jazz

Mindent betöltő dob ütemei között hallom a csörgődobok ritmusát. Kissé összébb vannak most nyomva, talán rá is ül az egyik a másikra, de elválnak, nem zavaró. Garbarek fátyolosan ad most elő, kissé fáradt ettől a vörös széltől. Az összhatás egy sejtelmes, meleg, ütemes főn…az a forró szél ami nem hoz enyhülést. Ezért nem alszunk el, nem altat bennünket, inkább csigáz ez a hatalmas dob.

Hamilton, Higgins, Peplowski: Essential best, Smoke gets in your Eyes – jazz

Jó grízes, mély szaxi középen, dobos aláseper, Higgins pedig bal oldalon zongorán kísér szépen. Itt is meglepően jó az összhatás…nagyon jól passzol a kicsike a telefonomhoz. Itt a mélytöbblet igen jó, mert mind a szaxi öblösségét hívatott hangsúlyozni, ez sikerül is neki, néha beleborzongok, mikor Hamilton beleszörcsög a mikrofonba.

Diana Krall: Quiet Nights – jazz

Meglepően jó női énekhang…hoppá! Minden egyben…ez a bossa fekszik neki végtelenül.Itt nem emelnék ki semmit, annyira jó az összhatás, mindenki tudja a teendőjét, senki nem játssza túl a szerepét. Itt a tér is meglepően tágas, és Krall is elég közel énekel a tarkómhoz..de nem félek tőle, andalít. Jó ez a zene…este elalvás előtt mindenki ilyet hallgasson, garantálom bealszik 5 perc alatt.

Cantate Domino: O helga Natt – klasszikus

Énekkar kissé lent, az orgona hangsúlyos. Szoprán szép, nem túl éles, de nem is kell. Refrén egyben van, annyira nem válik el minden, de nem panaszkodom. Orgona mélyei betöltik a teret, ám nem ülnek rá az énekhangokra. Érzem a templomi levegőt, de kissé szűk és magas inkább, mint széles, tágas, szellős. Énekeseket jobban összeterelték..de sok jó ember kis helyen is. Fő refrénnél azért megzengetik, hallom a magas „C”-t is.

Ghymes Rege, Tánc – folk

Lihegés a jobb oldalon akkor érezhető, mikor a klarinét abbahagyja. Bőgő belebúg a közepekbe, meghatároz félreérthetetlenül. Hegedű rendben van, de mehetne kissé jobban szélre. Mikor minden hangszer megszólal kissé összekavarodik, de nem bántóan, inkább melegen egybeolvad minden. Férfi énekhang szintén elég mélyen szól, viszont ő nem olvad bele a kezdeti társaságba…mégiscsak a zenekar vezetőjéről van szó. A hangképet a mély energiák határozzák meg, szó sincs arról hogy elvisz mindent, de a közép mély túlteng.

Paul Oakenfold: Tranceport – trance

Na itt jól jönnek a mélyek, már a kezdeteknél magzati pózba zsugorodva várom a mindent betöltő ütemet, amely emlékeztet születésem előtti ütemes dobogásra…sokak szerint…lehet.
Ami biztos viszont, hogy ott érezhetjük magunkat Paul alatt a trance fesztiválon Liverpoolban és ráláthatunk százezer vonagló társunkra, miközben mindent betöltenek Oakenfold géphangjai.
Ütem szétveti a fejem, de kérem ez a trance…

Two Steps from Hell: Invincible – epic

Dráma van…
Érzem mennem kell, megtámadtak minket. Ja, hogy ez zene? Akkor hallgassuk!
Férfi embernek nehéz elmenni ezen ügyek mellett, érzi, hogy szétveti az epic szárnyalása, fennkölt mivolta. Ezt a drámát jól érzékelteti a fülhallgató, itt a hangsúlyos, erős hangoké a főszerep, minden harcba indul…mi is!

Végszó

Egy parány, ami olcsó.
Hangképe alapvetően meleg, egy zárt fejes terét kapjuk, minden műfajon átment, megfelelt.
Ennyiért tisztességes hangzás?
Nem szerintem ennél valamivel több. De inkább úgy fogalmaznám meg, ha egy év garanciával egy ebédért ez a kis füles el tudja hozni nekünk telefonon a drámát, andalgást, hat az érzékeinkre, akkor mindenképp megérte letesztelni és ajánlani.
A meleg hangkép basszus erőt jelez. Nem bántó, nem nyom el mindent, ám meghatározza  a hangképet. Analitikus, kiegyenlített hangzást feljebb (4x-6x áron) kell keresnünk és egyáltalán nem biztos hogy meg is felel nekünk.

es182

Itt azt kapjuk amire azt mondjuk; utolsó fillérig megérte, szolgál minket, begyűrjük zsebünkbe, ha szükségünk van rá elővesszük és elhozza nekünk a ZENÉT…nem filléres hangképpel!

 

HASZNOS LINKEK

SoundMAGIC ES18

SoundMAGIC márkaoldal: soundmagic.muzix.hu
Muzix webshop: muzix.hu
Muzix blog: blog.muzix.hu
Inda blog: muzix.blog.hu
MuzixGroup: muzixgroup.hu

facebook
facebook.com/SoundMAGICMagyarorszag
facebook.com/MuzixGroup

Szólj hozzá

Fülhallgató